ΚΑΡΟΤΟΣΟΥΠΑ

κοροτοσουπα

Μερίδες Συνταγής: 4

Υλικά:
6 μεγάλα καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
250 ml γάλα καρύδας light
1 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κούπες ζωμό λαχανικών
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
1 κ.γ. σκόνη κάρυ
1 κ.γ. κουρκουμά
½ κ.γ. σκόνη αποξηραμένου τζίντζερ
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τα καρότα. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, το θυμάρι, το κάρυ, τον κουρκουμά, το τζίντζερ, πιπέρι, αλάτι και χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνοντας για 40-45 λεπτά να σιγοβράσουν για να αναμειχθούν οι γεύσεις. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και με ραβδομίξερ χειρός πολτοποιούμε το μείγμα μέχρι να πάρουμε σούπα με βελουτέ σύσταση. Γαρνίρουμε την καροτοσουπα με φρέσκο θυμάρι.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής):
Ενέργεια: 225 kcal
Υδατάνθρακες: 25.3 γρ.
Πρωτεΐνη: 9 γρ.
Λιπαρά: 11.4 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 7.2 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4.7 γρ.