ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ

Κους κους παντζαριου με φέτα

 

Μερίδες Συνταγής: 2

Υλικά:
½ κούπα κους κους
1 μικρό βολβό παντζαριού
40 γρ. φέτα light
10 γρ. κουκουνάρι
λίγο φρέσκο μαϊντανό (προαιρετικά)
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το παντζάρι και το βράζουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Κρατάμε 1 κούπα από το ζωμό παντζαριού και με ραβδομίξερ χειρός πολτοποιούμε το βολβό παντζαριού με τη 1 κούπα από το ζωμό του. Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε το κουκουνάρι για 3-4 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κους κους και καβουρδίζουμε για λίγο ακόμα. Ρίχνουμε τον πολτό παντζαριού, αλάτι, πιπέρι και με σβηστό μάτι, ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρεουν χρώμα τα υλικά και να αναμειχθούν οι γεύσεις. Σερβίρουμε με φέτα κομμένη σε κυβάκια και προαιρετικά γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/2 συνταγή):

Ενέργεια: 235 kcal
Υδατάνθρακες: 38.3 γρ.
Πρωτεΐνη: 10.2 γρ.
Λιπαρά: 4.1 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 0.2 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3.4 γρ.