ΚΡΙΘΑΡΩΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Κριθαρωτο με μανιτάρια
Μερίδες Συνταγής: 4

 

Υλικά:
200 γρ. μικρά μανιτάρια λευκά ολόκληρα
250 γρ. κριθαράκι ολικής αλέσεως
5 κούπες ζωμό λαχανικών
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο ελαφρύ (χαμηλών λιπαρών)
40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο και το θυμάρι. Μόλις γυαλίσει προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών σταδιακά (ανά μισή κούπα και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι το κριθαράκι να μαγειρευτεί στο βαθμό που επιθυμούμε (περίπου 20-25 λεπτά). Προσθέτουμε την παρμεζάνα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε άλλο τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο και λίγο θυμάρι. Μόλις τα μανιτάρια απορροφήσουν τα υγρά τους και ψηθούν αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε πάνω από το κριθαρώτο.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)
Ενέργεια: 341 kcal
Υδατάνθρακες: 41.4 γρ.
Πρωτεΐνη: 12.1 γρ.
Λιπαρά: 13.9 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 6.9 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4.1 γρ.