ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ ΣΥΚΟ ΚΑΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

Μπαρες με σύκο και δαμάσκηνα


Μερίδες Συνταγής: 16

Υλικά:
225 γρ. νιφάδες βρώμης
1 κούπα αποξηραμένα σύκα και δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
2 κ.σ. λιναρόσπορο
1 κ.σ. σιρόπι βανίλιας
75 γρ. μέλι
60 γρ. χουρμάδες
30 γρ. λάδι καρύδας

Εκτέλεση:

• Ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας με το μέλι.
• Πολτοποιούμε σε πολυκοπτικό μηχάνημα τους χουρμάδες και τους προσθέτουμε στο μείγμα του μελιού. Προσθέτουμε και το σιρόπι βανίλιας.
• Σε ένα μπολ βάζουμε τη βρώμη, τα ψιλοκομμένα σύκα και δαμάσκηνα και το λιναρόσπορο.
• Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών μέσα στα στερεά και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
• Σε πυρίμαχο ορθογώνιο ταψάκι περίπου 20Χ28 εκ. τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε το μείγμα, το οποίο κατόπιν απλώνουμε και πατάμε πολύ καλά με τα χέρια μας.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 25 λεπτά.
• Αφαιρούμε από το φούρνο το ταψάκι και όσο η πλάκα δημητριακών είναι ακόμα ζεστή κόβουμε σε 16 κομμάτια.
• Μόλις οι μπάρες κρυώσουν τελείως τοποθετούμε στο ψυγείο, όπου συντηρούνται για 1 εβδομάδα.
• Πριν τις καταναλώσουμε τις αφήνουμε για 10 λεπτά εκτός ψυγείου ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά μπάρα:
Ενέργεια: 141 kcal
Υδατάνθρακες: 24 γρ.
Πρωτεΐνη: 4 γρ.
Λιπαρά: 5 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3.2 γρ.