ΜΠΟΛ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΚΙΝΟΑ

Μπολ με κοτοπουλο και κινοα

Yλικά για 2 μερίδες:
½ κούπα κινόα
1 κούπα ζωμός λαχανικών (ή κοτόπουλου)
250 γρ. φιλέτο κοτόπουλου χωρίς πέτσα
10 ντοματίνια
8 ελιές
½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
¼ κ.γ. σκόνη τσίλι
1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
2 κ.γ. ελαιόλαδο
φρέσκος μαϊντανός (προαιρετικά)
½ λεμόνι (προαιρετικά)
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση
Σε κατσαρολάκι φέρνουμε σε βρασμό το ζωμό λαχανικών, προσθέτουμε την κινόα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε χωρίς να ανακατεύουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι η κινόα να απορροφήσει όλα τα υγρά. Σε μπολάκι αναμειγνύουμε τα μπαχαρικά για το κοτόπουλο, τα 2 είδη πάπρικας, τη σκόνη τσίλι, αλάτι και πιπέρι και περνάμε από το μπολ το ή τα φιλέτα κοτόπουλου και απλώνουμε παντού τα μπαχαρικά. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε ψηλή φωτιά θωρακίζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ψήνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου για άλλα 20-25 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος τους). Σε ένα μπολ βάζουμε τη μισή κινόα, το μισό κοτόπουλο κομμένο σε φέτες, ντοματίνια ελιές και γαρνίρουμε με μαϊντανό και λεμόνι.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (½ συνταγής)
Ενέργεια: 290 kcal
Υδατάνθρακες: 28.6 γρ.
Πρωτεΐνη: 23.2 γρ.
Λιπαρά: 8.7 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 3.3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3 γρ.