ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

Σαλατα με πλιγουρι και Λαχανάκια Βρυξελλών

Υλικά για 4 άτομα:
1 κούπα πλιγούρι
150 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
1 μικρή γλυκοπατάτα
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
20 γρ. pecans ή καρύδια
10 γρ. κουκουνάρι
1 κ.σ. μέλι
2 κούπες ζωμό λαχανικών
½ κ.γ. ζωμό λαχανικών σε σκόνη
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε κατσαρολάκι φέρνουμε σε βρασμό το ζωμό λαχανικών, προσθέτουμε το πλιγούρι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5-10 λεπτά μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά. Καθαρίζουμε τη γλυκοπατάτα, την κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τη βράζουμε για 20 λεπτά. Πλένουμε τα λαχανάκια, ψιλοκόβουμε τα μισά από αυτά, ενώ τα άλλα μισά τα κόβουμε στα τέσσερα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το κουκουνάρι με τα pecans για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι, και τα λαχανάκια και σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε το μέλι, τη σκόνη ζωμού, αλάτι, πιπέρι και καραμελώνουμε για 5 λεπτά.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)
Ενέργεια: 192 kcal
Υδατάνθρακες: 24 γρ.
Πρωτεΐνη: 7 γρ.
Λιπαρά: 7.9 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 1.7 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3.5 γρ.