ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΦΑΚΕΣ

Σαλάτα με πρασινες φακες

Υλικά για 2 άτομα:
1 κούπα πρασινες φακες
2½ κούπες ζωμό λαχανικών
10 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξεπλένουμε καλά τις φακές και τις σουρώνουμε. Σε κατσαρόλα φέρνουμε σε βρασμό το ζωμό λαχανικών, ρίχνουμε τις φακές, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό. Σε κατσαρολάκι βράζουμε το καρότο για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Ανακατεύουμε τις φακές με το καρότο, τις λιαστές ντομάτες, το φρέσκο κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και καταναλώνουμε σαν κυρίως ή σα συνοδευτική σαλάτα.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (½ συνταγή)
Ενέργεια: 252 kcal
Υδατάνθρακες: 40.6 γρ.
Πρωτεΐνη: 15.7 γρ.
Λιπαρά: 5.6 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 0.7 γρ.
Φυτικές Ίνες: 8.5 γρ.