ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ

Σουπα με μωβ μπροκολο και γλυκοπατάτα

Μερίδες Συνταγής: 4

Υλικά:
½ μεγάλο κεφάλι μωβ μπρόκολο
1 μεγάλη γλυκοπατάτα Ηλείας
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κούπες ζωμό λαχανικών
1 κ.σ. κουρκουμά
1 κ.γ. σκόνη κάρυ
2 κ.σ. κρουτόν
2 κ.σ. κολοκυθόσπορο
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε το μπρόκολο και χωρίζουμε μόνο τα φουντάκια. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, τον κουρκουμά και το κάρυ και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε το μπρόκολο και τη γλυκοπατάτα σε κομμάτια. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, πιπέρι, λίγο αλάτι και χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνοντας για 35 λεπτά να σιγοβράσουν για να αναμειχθούν οι γεύσεις. Με ραβδομίξερ χειρός πολτοποιούμε το μείγμα μέχρι να πάρουμε σούπα με βελουτέ σύσταση. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο έξτρα ζωμό. Γαρνίρουμε με κρουτόν και κολοκυθόσπορο.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής):
Ενέργεια: 210 kcal
Υδατάνθρακες: 31.3 γρ.
Πρωτεΐνη: 10.2 γρ.
Λιπαρά: 4.4 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 1.3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4.1 γρ.