ΤΑΚΟΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

Μαλακά τακος με γαριδες

Υλικά για 2 μερίδες:
6 μικρά μαλακά τακος
100 γρ. καταψυγμένες ή φρέσκες γαριδες
150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 0%
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 χούφτα φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο
1 χούφτα φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
2 κ.σ. πικάντικη σάλτσα (προαιρετικό)
1 κ.γ. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

 

Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τις γαρίδες με το ελαιόλαδο, τη γλυκιά και την καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι για περίπου 7-8 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να τα απορροφήσουν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον άνηθο, τον κόλιανδρο και αλάτι. Γεμίζουμε κάθε βαρκάκι με 1 κ.σ. σάλτσα γιαουρτιού, γαρίδες και γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και έξτρα κόλιανδρο ή και άνηθο.

Ανά Μερίδα (½ συνταγή):
Ενέργεια: 235 kcal
Υδατάνθρακες: 23 γρ.
Πρωτεΐνη: 21.1 γρ.
Λιπαρά: 5.5 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 0.8 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1 γρ.