ΦΙΝΟΚΙΟ ΦΟΥΡΝΟΥ

Φινοκιο φούρνου

Yλικά για 2 μερίδες:
2 βολβοί φινοκιο
1½ κούπα ζωμό λαχανικών (ή κοτόπουλου)
40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις ρίζες φινόκιο και κόβουμε το πάνω μέρος τους (κλαδάκια) που εξέχει από τη ρίζα, χωρίς να το πετάξουμε. Ψιλοκόβουμε κάποια από αυτά τα κλαδάκια και αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε κατά μήκος τις ρίζες σε λεπτές λωρίδες προσέχοντας όσο μπορούμε να μη χάσουν το σχήμα τους. Σε κατσαρόλα με βραστό νερό ζεματίζουμε για 5 λεπτά τις φέτες φινόκιο και τις σουρώνουμε. Σε ταψάκι ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, τοποθετούμε τις φέτες τη μία δίπλα στην άλλη, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και το ψιλοκομμένο μέρους του φινόκιο και τέλος ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί ο ζωμός και να πάρει χρώμα το φινόκιο. Πλαισιώνουμε με γιαούρτι με μυρωδικά ή συνοδεύουμε πιάτα θαλασσινών.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/2 συνταγή)
Ενέργεια: 148 kcal
Υδατάνθρακες: 14.1 γρ.
Πρωτεΐνη: 11 γρ.
Λιπαρά: 6.1 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 3.5 γρ.
Φυτικές Ίνες: 5.6 γρ.