NOODLES ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

Noodles με γαριδες

Υλικά (για 4 μερίδες)
250 γρ. noodles ρυζιού
120 γρ. γαρίδες καρεψυγμένες ή φρέσκιες
80 ml σάλτσα σόγιας
1½ κόκκινη πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
30 γρ. κάσιους
4 κ.σ. μαύρο ή λευκό σουσάμι
½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
½ κ.γ. σκόνη τζίντζερ
½ κ.γ. κουρκουμά
1 κ.σ. σησαμέλαιο
φρέσκο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε wok ή σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι με το σησαμέλαιο και μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε τον κουρκουμά, το σκόρδο, το τζίντζερ λίγη σάλτσα σόγιας και τα ψήνουμε για 10-15 λεπτά. Σε μεγάλο μπολ με βραστό νερό ρίχνουμε τα noodles για 5 λεπτά (ή όσα λεπτά αναφέρει η συσκευασία), τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο αντικολλητικό με τα λαχανικά, προσθέτοντας και τα κάσιους. Σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε προσθέτοντας τη σόγια. Ανακατεύουμε καλά και γαρνίρουμε με σουσάμι.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα
Ενέργεια: 305 kcal
Υδατάνθρακες: 42 γρ.
Πρωτεΐνη: 19,3 γρ.
Λιπαρά: 7,9 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 2,3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4,5 γρ.