QUESADILLAS ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Quesadillas με κοτόπουλο

Yλικά για 2 μερίδες:
4 τορτίγιες
200 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου χωρίς πέτσα
1 κόκκινη πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
1 ξερό κρεμμύδια κομμένο σε ροδέλες
50 γρ. τσένταρ ή μοτσαρέλα light
½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
¼ κ.γ. σκόνη τσίλι
2 κ.γ. κρέμα τυρί χαμηλών λιπαρών
2 κ.γ. ελαιόλαδο
πικάντικη σάλτσα
1 κ.γ. μέλι
λίγη πικάντικη σάλτσα (προαιρετικά)
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο με το κοτόπουλο και προσθέτουμε την γλυκιά και καπνιστή πάπρικα, τη σκόνη τσίλι, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε για 7-8 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και προσθέτουμε το μέλι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το κρεμμύδι και την πιπεριά και μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε γλυκιά και καπνιστή πάπρικα αλάτι και πιπέρι.. Αφήνουμε να να ψηθούν τα λαχανικά σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Παίρνουμε τις 2 τορτίγιες και τις γεμίζουμε με τα ψημένα λαχανικά (κρεμμύδια και πιπεριές), το κοτόπουλο και το τυρί αφήνοντας ακάλυπτη την περιφέρεια. Αλείφουμε με κρέμα τυρί τις περιφέρειες από τις 2 τορτίγιες και χρησιμοποιούμε σαν καπάκι τις άλλες 2 τορτίγιες κολλώντας με τη βοήθεια του τυριού κρέμα τις περιφέρειες τους σχηματίζοντας τις quesadillas. Σε αντικολλητικό τηγάνι ή wok ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά από τη μία πλευρά τις quesadillas και για άλλα 2 λεπτά από την άλλη. Γαρνίρουμε με πικάντικη σάλτσα της αρεσκείας μας.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (½ συνταγής)
Ενέργεια: 368 kcal
Υδατάνθρακες: 32.4 γρ.
Πρωτεΐνη: 27.1 γρ.
Λιπαρά: 12.4 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 4.6 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4.8 γρ.