ΦΑΒΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ

Φαβα με λαιστη ντοματα και κάπαρη

Μερίδες Συνταγής: 3

 

Υλικά
250 γρ. φάβα
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
½ κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. κουρκουμά
550 ml νερό
3 κ.σ. κάπαρη
30 γρ. ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα 1/2 φρέσκο κρεμμυδάκι
1/2 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση
• Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με το θυμάρι, τον κουρκουμά και το κύμινο σε μία κατσαρόλα με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
• Ρίχνουμε τη φάβα και το νερό, αλατοπιπερώνουμε, και μόλις τα υλικά πάρουν μία βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι για 25 περίπου λεπτά, μέχρι η φάβα να μαλακώσει και να εξαντληθούν τα υγρά. Εάν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο νερό.
• Με ραβδομίξερ χειρός πολτοποιούμε τη φάβα έτσι ώστε να πάρει μία βελούδινη και ομοιόμορφη υφή.
• Γαρνίρουμε με κάπαρη, φρέσκο κρεμμυδάκι και λιαστή ντομάτα

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/3 συνταγής):
Ενέργεια: 356 kcal
Υδατάνθρακες: 47 γρ.
Πρωτεΐνη: 20 γρ.
Λιπαρά: 4.9 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 12.8 γρ.