ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΤΑΛΙΑΤΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ

Μοσχαρίσια ταλιατα

Yλικά για 4 μερίδες:
Για την ταλιατα
4 φιλέτα μοσχαριού (ταλιάτα) 200 γρ. το καθένα
4 κ.γ. ελαιόλαδο
4 κ.γ. βούτυρο ελαφρύ
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι & πιπέρι
Για τα φασολάκια με τα μανιτάρια
2 κούπες φασολάκια πράσινα
150 γρ. μανιτάρια φρέσκα
½ κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
1 κ.γ. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση
Για την ταλιάτα
Αλατοπιπερώνουμε την ταλιάτα και τη φέρνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο και το σκόρδο και προσθέτουμε την ταλιάτα, ψήνουμε σε υψηλή φωτιά για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά ή για λίγα παραπάνω λεπτά αν τη θέλουμε καλοψημένη.
Για τα φασολάκια
Σε αλατισμένο βραστό νερό ρίχνουμε τα φασολάκια και τα ζεματίζουμε για 5 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τους ρίχνουμε κρύο νερό για να σταματήσουμε το βρασμό. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φασολάκια και τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο για περίπου 10 λεπτά, προσθέτοντας το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι για περίπου 10 λεπτά μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν και να ξαναπορροφήσουν τα υγρά τους.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)
Ενέργεια: 321 kcal
Υδατάνθρακες: 14 γρ.
Πρωτεΐνη: 34.1 γρ.
Λιπαρά: 16 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 8.1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 6.9 γρ.