NOODLES ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Noodles με λαχανικα

Υλικά (για 4 μερίδες)
250 γρ. noodles ρυζιού
60 ml σάλτσα σόγιας
1 κόκκινη πιπεριά κομμένες σε ροδέλες
1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένες σε ροδέλες
½ κεφάλι μπρόκολο σε φουντάκια
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
30 γρ. κάσιους
4 κ.σ. μαύρο ή λευκό σουσάμι
½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
½ κ.γ. σκόνη τζίντζερ
½ κ.γ. κουρκουμά
1 κ.σ. σησαμέλαιο
φρέσκο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε wok ή σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τις πιπεριές, το μπρόκολο και το κρεμμύδι με το σησαμέλαιο και μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε τον κουρκουμά, το σκόρδο, το τζίντζερ λίγη σάλτσα σόγιας και τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Σε μεγάλο μπολ με βραστό νερό ρίχνουμε τα noodles για 5 λεπτά (ή όσα λεπτά αναφέρει η συσκευασία), τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο αντικολλητικό με τα λαχανικά, προσθέτοντας και τα κάσιους. Σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε προσθέτοντας τη σόγια και γαρνίρουμε με σουσάμι.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)
Ενέργεια: 267 kcal
Υδατάνθρακες: 42 γρ.
Πρωτεΐνη: 11,3 γρ.
Λιπαρά: 7 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 2 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4,5 γρ.