BURGER ΨΑΡΙΟΥ

Burger ψαριού
Για περίπου 12 μπιφτέκια
Υλικά
1 κιλό ψάρι pangasius
1 κούπα τριμμένο καρότο
1 αυγό
1 κούπα τριμμένο μαύρο ψωμί
ξύσμα από 1 λάιμ η λεμόνι
1 πιπεριά τσίλι ή πιπέρι καγιέν ή καυτερή πάπρικα
3 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
1 κ.γ. σκόνη ginger
3 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαΐντανό
αλάτι

Εκτέλεση
• Πολτοποιούμε τα φιλέτο ψαριού σε πολυκοπτικό μηχάνημα.
• Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό και ρίχνουμε μέσα το τριμμένο καρότο, την ψίχα του ψωμιού, το ξύσμα λάιμ, το τσίλι, τον κόλιανδρο, το ginger, το αλάτι, τα κρεμμυδάκια, το μαΐντανό και το αλάτι. Προσθέτουμε και το πολτοποιημένο ψάρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
• Σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
• Πλάθουμε περίπου 10-12 μπιφτέκια και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 7-8 λεπτά από την κάθε πλεύρα ή σε προσθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Ενέργεια: 483 kcal
Υδατάνθρακες: 39 γρ.
Πρωτεΐνη: 33.4 γρ.
Λιπαρά: 21.8 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 4.3
Φυτικές Ίνες: 6.4 γρ.