ΡΥΖΟΓΑΛΟ

Ρυζογαλο με λευκό ρύζι, σοκολάτα και μπανάνα

Μερίδες Συνταγής: 2

Υλικά

65 γρ. ρύζι γλασέ

20 γρ. βιολογικό άγλυκο κακάο

½ λίτρο γάλα αμυγδάλου (ή 1.5% αγελάδος)

120 γρ. μπανάνα

 

Εκτέλεση:

  • Ξεπλένουμε το ρύζι σε κρύο νερό και το βάζουμε σε βαθύ κατσαρολάκι.
  • Με ραβδομίξερ χειρός πολτοποιούμε τη μπανάνα, τη σκόνη κακάο και λίγο από το γάλα αμυγδάλου.
  • Προσθέτουμε το μείγμα της μπανάνας στο υπόλοιπο γάλα και το ρίχνουμε όλο μαζί στο κατσαρολάκι με το ρύζι.
  • Μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 35 λεπτά χωρίς καπάκι, ανακατεύοντας συχνά.
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε μπολάκια, αφήνουμε να κρυώσει, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο.
  • Γαρνίρουμε με φετάκια μπανάνας, κακάο ή κομματάκια μαύρης σοκολάτας.

 

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:

Ενέργεια: 262 kcal

Υδατάνθρακες: 44 γρ.

Πρωτεΐνη: 5 γρ.

Λιπαρά: 5 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 2 γρ.

Φυτικές Ίνες: 2.7 γρ.

 

 

Ρυζογαλο με μαύρο ρύζι, καρύδα και μάνγκο

Μερίδες Συνταγής: 2

Υλικά

65 γρ. μαύρο ρύζι

250 ml γάλα καρύδας light

250 ml νερό

2½ κ.σ. ζάχαρη καρύδας (ή μέλι)

 

 

Εκτέλεση

  • Σε βαθύ κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, το ρύζι, το γάλα και τη ζάχαρη καρύδας και φέρνουμε σε βρασμό.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 45 λεπτά χωρίς καπάκι, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Εάν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμα λίγο νερό ή γάλα καρύδας ανάλογα με τις γευστικές μας προτιμήσεις.
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε μπολάκια, αφήνουμε να κρυώσει, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο.
  • Γαρνίρουμε με φετάκια μάνγκο και άγλυκες νιφάδες καρύδας ή τρίμμα καρύδας.

 

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:

Ενέργεια: 229 kcal

Υδατάνθρακες: 52 γρ.

Πρωτεΐνη: 5.5 γρ.

Λιπαρά: 3.7 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 0.1 γρ.

Φυτικές Ίνες: 4.3 γρ.