ΠΙΤΣΑ ΤΟΡΤΙΓΙΑ

Πιτσα τορτίγια με σαρδέλες

 

Μερίδες Συνταγής: 2

Υλικά
Για τη σάλτσα ντομάτας
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
200 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
½ κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι

Για τα πιτσάκια
2 τορτίγιες
6 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
½ πράσινη πιπεριά
½ ξερό κρεμμύδι
8 ντοματίνια
100 γρ. σαρδέλες
8 ελιές κομμένες σε ροδέλες
φρέσκια ρίγανη ή βασιλικός για γαρνίρισμα
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα ντομάτας
• Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε βαθύ κατσαρολάκι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το χυμό ντομάτας, το βασιλικό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζουμε με σκεπασμένο καπάκι για περίπου 20 λεπτά ώστε να δέσει η σάλτσα μας. Μπορούμε μόλις κρυώσει να καταψύξουμε και να χρησιμοποιήσουμε μελλοντικά.

Για τα πιτσάκια
• Κόβουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι σε ροδέλες και τα ψήνουμε στην πάνω θέση του φούρνου στο γκριλ για περίπου 5 λεπτά.
• Απλώνουμε στις τορτίγιες τη σάλτσα τομάτας και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια, τις ροδέλες κρεμμυδιού και πιπεριάς και τις σαρδέλες.
• Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά..
• Γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Ενέργεια: 259 kcal
Υδατάνθρακες: 20.4 γρ.
Πρωτεΐνη: 12.2 γρ.
Λιπαρά: 13.7 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 1.7 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2.1 γρ.