ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟ

Κέικ με κερασια χωρίς γλουτένη, ζαχαρη και βούτυρο

Υλικά για 4 μερίδες

140 γρ. κερασια
50 γρ. αλεύρι αμυγδάλου (χτυπάμε στο μούλτι φιλέ αμυγδάλου ή ανάλατο ωμό αμύγδαλο)
1 μεγάλο αυγό
20 γρ. μέλι
80 γρ. γάλα αμυγδάλου
1 κ.γ. baking powder χωρίς γλουτένη
2 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου
1/2 κ.γ. βούτυρο αμυγδάλου

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα κεράσια και βγάζουμε τα κουκούτσια τους.
Αλείφουμε μια μικρή στρογγυλή φόρμα με το βούτυρο αμυγδάλου και τοποθετούμε στον πάτο της τα κεράσια.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής εκτός από το φιλέ αμυγδάλου. Τα χτυπάμε με ραβδομίξερ χειρός μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα με το οποίο γεμίζουμε την φόρμα με τα κεράσια. Προσθέτουμε από πάνω και το φιλέ αμυγδάλου, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 για περίπου 45 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Προεραιτικά σερβίρουμε με γιαούρτι και έξτρα τρίμμα αμυγδάλου.

Ανά μερίδα (1/4 συνταγής)

Ενέργεια: 191 kcal

Υδατάνθρακες: 22,6 γρ.

Πρωτεΐνη: 6,1 γρ.

Λιπαρά: 9,1 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 1,4 γρ.

Φυτικές Ίνες: 2,3 γρ.