ΓΚΡΑΝΟΛΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

γκρανολα σοκολάτας

 

Υλικά:

90 γρ. βρώμη

30 γρ. φουντούκια (χτυπημένα σε γουδί)

30 γρ. καρύδια (χτυπημένα σε γουδί)

40 γρ. νιφάδες άγλυκης καρύδας

20 γρ. άγλυκο κακάο

30 γρ. λάδι καρύδας

2 κ.σ. καστανή ζάχαρη (προαιρετικά)

33 γρ. σιρόπι σφένδαμου ή μέλι

80 γρ. σταγόνες πικρής σοκολάτας

1 κ.γ. βανίλια

1 πρέζα αλάτι

 

Εκτέλεση:

  • Σε μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη, τα φουντούκια, τα καρύδια, το κακάο, το αλάτι και τις νιφάδες άγλυκης καρύδας.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας, την βανίλια και το σιρόπι σφένδαμου (ή μέλι) και περιχύνουμε το μείγμα των στερεών. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα (ή με τα χέρια μας φορώντας πλαστικά γάντια) ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί, ρίχνουμε όλο το μείγμα απλώνοντας το και πιέζοντας καλά με τη βοήθεια ενός ποτηριού και ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
  • Ανοιγουμε το φούρνο, ρίχνουμε τις σταγόνες πικρής σοκολάτας και τη ζάχαρη από πάνω και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να λιώνουν οι σταγόνες.
  • Μόλις κρυώσει, τη σπάμε σε κομμάτια με τα χέρια μας και αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο με καπάκι.

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (40 γρ. γκρανολα):

Ενέργεια: 167 kcal

Υδατάνθρακες: 30 γρ.

Πρωτεΐνη: 3.3 γρ.

Λιπαρά: 3.3 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 0.7 γρ.

Φυτικές Ίνες: 3.3 γρ.