ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΚΙΝΟΑ

Ρολο κοτοπουλου με κινόα

Μερίδες Συνταγής: 4

 

Υλικά

Για το κοτόπουλο

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου

200 γρ. φρέσκα μανιτάρια

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 κ.σ. τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών

50 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο

½ κουταλιά γλυκού σκόνη σκόρδου

αλάτι και πιπέρι

σπάγγος

 

Για την κινόα

1 κούπα ζωμός λαχανικών

½ κούπα κινόα

 

Για τη σάλτσα μουστάρδας

1 κ.σ. χυμό πορτοκάλι

2 κ.σ. μουστάρδα dijon

1 κ.σ. μέλι

4 κ.σ. νερό

φρέσκο θυμάρι

αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο

  • Τεμμαχίζουμε το κάθε στήθος κοτόπουλου σε 2 λεπτά φιλέτα και τα χτυπάμε ώστε να γίνουν όσο το δυνατόν πιο λεπτά. Τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε αντικολλητικό σκεύος σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τη σκόνη σκόρδου, το μπέικον, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν.
  • Μόλις η γέμιση μας είναι έτοιμη την αποσύρουμε από τη φωτιά, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ενσωματώνουμε σε αυτή τηνκρέμα τυρίού.
  • Γεμίζουμε το κάθε φιλέτο του κοτόπουλου κάθετα με 2-3 κουταλιές σούπας γέμιση. Διπλώνουμε τις άκρες του ώστε να σχηματίσουμε ένα ρολό και τυλίγουμε με σπάγγο ώστε να μην ανοίξουν στο μαγείρεμα (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οδοντογλυφίδες αντί για σπάγγο).
  • Ψήνουμε τα ρολά σε αντικολλητικό σκεύος από όλες τις μεριές για λίγα λεπτά σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Τα μεταφέρουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτίκαι συνεχίζουμε το ψήσιμο τους σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά.
  • Αφαιρούμε και ακουμπάμε σε ξύλο κοπής για να ξεκουραστεί το κρεάς.

 

Για την κινόα

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ζωμό κοτόπουλου σε υψηλή φωτιά και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε την κινόα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου δέκα λεπτά ή μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά.

Για τη σάλτσα μουστάρδας

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το χυμό πορτοκάλι, τη μουστάρδα dijon, το μέλι, το νερό και λίγο φρέσκο θυμάρι και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε για 5-6 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να δέσει.

 

  • Σερβίρουμε 1 ρολάκι κοτόπουλου με 1/3 κούπας βρασμένη κινόα και γαρνίρουμε με τη σάλτσα μουστάρδας.

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:

Ενέργεια: 335 kcal

Υδατάνθρακες: 12.1 γρ.

Πρωτεΐνη: 40 γρ.

Λιπαρά: 13.8 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 5.4

Φυτικές Ίνες: 1.8 γρ.