BABY LEAVES ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ ΜΕ ΜΠΑΛΕΣ ΤΥΡΙΟΥ

Baby leaves Φρεσκούλη μεμπάλεςτυριούκαιblueberry vinaigrette

Υλικά για 2 άτομα:

Για τη σαλάτα

1 συσκευασίαbabyleavesΦρεσκούλη

Για τα μπαλάκια

70 γρ.  φέτα χαμηλών λιπαρών (ή νηστίσιμη)

35 γρ. αμύγδαλα ωμά και ανάλατα

1 κ.γ. μέλι

πιπέρι

Για τηvinaigrette

50 γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα blueberries (ή φράουλες ή raspberries)

1 κ.σ. κρέμα μπαλσάμικου

1 κ.σ. μουστάρδα Dijon

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. μέλι

αλάτι & πιπέρι

 

έξτρα blueberriesκαι αμύγδαλα για γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση:

Για τα μπαλάκια

Χτυπάμε σε γουδί τα αμύγδαλα και  σε αντικολλητικό τηγάνι καραμελώνουμε για 1-2 λεπτά με το μέλι μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Ρίχνουμε σε ένα μπολ με τη φέτα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φορώντας γάντια ανακατεύουμε, πλάθουμε μικρά μπαλάκια και αφήνουμε στην άκρη.

Για τηvinaigrette

Σε πολυκοπτικό μηχάνημα ή με ραβδομίξερ χειρός χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να πάρουμε ένα παχύρευστο μείγμα.

 

Για τη σαλάτα

Σε δύο βαθιά πιάτα ρίχνουμε τα babyleavesΦρεκούλη, 5-6 μπαλάκια τυριού, 4-5 κ.σ. blueberryvinaigrette

 

Για veganχρησιμοποιήστε veganφέτα

Για μεταφορά στη δουλειά βάλτε τη σαλάτα και τα μπαλάκια σε ένα βάζο και τη vinaigretteξεχωριστά, αποθηκεύστε σε ψυγείο και απολαύστε αργότερα..

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (½ συνταγή)

Ενέργεια: 356 kcal

Υδατάνθρακες: 30 γρ.

Πρωτεΐνη: 12.9 γρ.

Λιπαρά: 19.8 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 5.9 γρ.

Φυτικές Ίνες: 7.4 γρ.