ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΑΠΟ ΦΑΚΕΣ

κεφτεδακια από φακές

Μερίδες Συνταγής: 4

Υλικά:
2 κούπες βρασμένες φακές
2/3 κούπας νιφάδες βρώμης
1 μεγάλο αυγό
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
¼ κ.γ. κύμινο
¼ κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
¼ κ.γ. σκόνη κάρυ
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά με το ελαιόλαδο για δέκα λεπτά. Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε τη βρώμη μέχρι να γίνει τρίμμα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (και τα ψημένα λαχανικά) και χτυπάμε για λίγο ακόμα μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Με βρεγμένα χέρια φτιάχουμε κεφτεδάκια και ψήνουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά (με μικρή προσθήκη ελαιολάδου ή και χωρίς) για λίγα λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι τα να πάρουν χρώμα. Προαιρετικά συνοδεύουμε με βραστά λαχανικά και με σάλτσα bbq.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (3 κεφτεδάκια):

Ενέργεια: 263 kcal
Υδατάνθρακες: 22.6 γρ.
Πρωτεΐνη: 14.3 γρ.
Λιπαρά: 11.8 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 4.1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 7.1 γρ.