Σαλατα με φρουλες και αβοκαντο
Μερίδες Συνταγής: 2
Υλικά
100 γρ. baby σπανάκι
6 φράουλες κομένες σε λεπτές φέτες
25 γρ. κατίκι
15 γρ. αμύγδαλα
50 γρ. αβοκάντο
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. μπαλσάμικο
1 κ.γ. μουστάρδα dijon
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά το σπανάκι και το βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τις φράουλες, τα αμύγδαλα και το κατίκι.
- Σε ένα μικρό μπολ ζεσταίνουμε το μέλι και τη μουστάρδα, μέχρι να υγροποιηθούν, προσθέτουμε το μπαλσάμικο και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα μελιού.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα
Ενέργεια: 218 kcal
Υδατάνθρακες: 16.8 γρ.
Πρωτεΐνη: 5.8 γρ.
Λιπαρά: 16.7 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 2 γρ.
Φυτικές Ίνες: 5.5 γρ.