ΣΟΡΜΠΕ ΠΕΠΟΝΙ

ΣΟΡΜΠΕ ΠΕΠΟΝΙ

Υλικά για 6 μερίδες

Μισό πεπόνι κομμένο και ξεφλουδισμένο
6 χουρμάδες ψιλοκομμένους
50 γρ. μέλι
5-6 καρύδια

Εκτέλεση

Κόβουμε μισό πεπόνι σε μικρά κομματάκια και τα βάζουμε στην κατάψυξη μέσα σε σακουλάκι τροφίμων για τουλάχιστον 4-5 ώρες. Αφαιρούμε το παγωμένο πεπόνι από την κατάψυξη και το χτυπάμε με ραβδομίξερ χειρός. Προσθέτουμε τους χουρμάδες ψιλοκομμένους, το μέλι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Καταναλώνουμε αμέσως αν επιθυμούμε (softserve) ή αδειάζουμε το μίγμα σε δοχείο για παγωτό και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.
Σερβίρουμε μια μπάλα σορμπέ και γαρνίρουμε με τριμμένα καρύδια.

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/6 συνταγής)

Ενέργεια: 121 kcal

Υδατάνθρακες: 24.4 γρ.

Πρωτεΐνη: 2.4 γρ.

Λιπαρά: 2.1 γρ.

Φυτικές Ίνες: 2.5 γρ.