ΡΟΛΟ ΣΟΛΟΜΟΥ

Ρολο σολομου

Υλικά για 4 μερίδες:

100 γρ. σολομό καπνιστό σε φέτες

½ αγγούρι καθαρισμένο σε λεπτά στικς

150 γρ. κρέμα τυρί χαμηλών λιπαρών

1 χούφτα άνιθο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 bamboo(sushi) mat

2 κ.σ. σουσάμι μαύρο (ή λευκό)

πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τον άνιθο, το χυμό λεμόνι,  και το φρέσκο πιπέρι. Τυλίγουμε το bamboomatμε διάφανη μεμβράνη έτσι ώστε να καλύψουμε ολόκληρη την επιφάνεια του και από τις δύο πλευρές.  Στρώνουμε τις φέτες σολομού ώστε να καλύψουν το matκαι αλείφουμε το μείγμα τυριού πάνω στις φέτες σολομού καλύπτοντας τες. Στην άκρη του mat απλώνουμε πάνω από το μείγμα τυριού κατά μήκος της μεγάλης πλευράς τα στικς αγγουριού. Τυλίγουμε με το ματ και πιέζουμε πολύ καλά με τα δάχτυλα μας ώστε να σχηματιστεί ένα ρολό. Κόβουμε σε φέτες και γαρνίρουμε με το σουσάμι
Ανά μερίδα (1/4  συνταγής)

Ενέργεια: 236 kcal

Υδατάνθρακες: 11,5 γρ.

Πρωτεΐνη: 21,1 γρ.

Λιπαρά: 14,1 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 4,8 γρ.

Φυτικές Ίνες: 1,1 γρ.