ΠΑΓΩΤΟ ΞΥΛΑΚΙ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Παγωτο ξυλακι φράουλα με σοκολάτα

Υλικά για 4 άτομα:

80 γρ. παγωμένες φράουλες
50 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
30 γρ. μέλι
80 γρ. μαύρη σοκολάτα

Εκτέλεση

Σε πολυκοπτικό μηχάνημα ή με ραβδομίξερ χειρός χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από την σοκολάτα μέχρι να πάρουμε ένα λείο μίγμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε 4 θήκες παγωτού και βυθίζουμε μέσα 4 ξυλάκια παγωτού.
Τοποθετούμε στην κατάψυξη για περίπου 5-6 ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν Μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, ξεφορμάρουμε τα ξυλάκια, τα βουτάμε στην σοκολάτα, τα τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να παγώσει τελείως η σοκολάτα.

 

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)

Ενέργεια: 183 kcal

Υδατάνθρακες: 21.4γρ.

Πρωτεΐνη: 3.9 γρ.

Λιπαρά: 9 γρ.

Φυτικές Ίνες: 0.6 γρ.