ΨΗΤΑ ΑΧΛΑΔΙΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ, ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ FRYGANA

Ψητα αχλαδια με καρύδια και bluecheese

Υλικά για 2 άτομα:

2 αχλάδια

40 γρ. blue cheese

1 κ.σ. μέλι FRYGANA

20 γρ. καρύδια

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

 

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα αχλάδια και με μαντολίνο ή μαχαίρι κόβουμε πολύ λεπτές φέτες. Στρώνουμε ένα ταψι με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα φετάκια αχλαδιού με λίγο σπασμένο καρύδι.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά. Προσθέτουμε bluecheeseή άλλο τυρί της αρεσκείας μας και γαρνίρουμε με μέλι FRYGANAκαι προαιρετικά με φρέσκο πιπέρι.

 

 

 

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/2 συνταγής)

Ενέργεια: 254 kcal

Υδατάνθρακες: 25.1 γρ.

Πρωτεΐνη: 5.9 γρ.

Λιπαρά: 13.9 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 9.1 γρ.

Φυτικές Ίνες: 2.8 γρ.