BAO BUNS ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

Bao buns γιαουρτιού

Για τα buns(περίπου 20)

500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%

200 mlνερό

60 γρ. ζάχαρη

8 γρ. (1 φακελάκι) ξηρή μαγιά

1 κ.γ. baking powder

αλάτι

Για το ψαρονέφρι

500 γρ. ψαρονέφρι (ένα μεγάλο κομμάτι)

10 γρ. βούτυρο

15 γρ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

½ κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι

αλάτι & πιπέρι

Για το σερβίρισμα

100 ml σάλτσα bbq

2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 χούφτες μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κ.σ. μαύρο σουσάμι

2 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε φετάκια

 

Εκτέλεση:

Για τα baobuns

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το νερό μέχρι να διαλυθεί το γιαούρτι. Σε φούρνο μικροκυμμάτων ή με μπρικάκι ζεσταίνουμε μέχρι το μείγμα να γίνει χλιαρό (το δοκιμάζουμε με το δάχτυλο μας). Ρίχνουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη μαγιά. Αφήνουμε για 10 λεπτά τη μαγιά να ενεργοποιηθεί. Στο κάδο του μίξερ με γάντζο ρίχνουμε το αλεύρι, το baking, αλάτι και προσθέτουμε το μείγμα γιαουρτιού με τη μαγιά. Χτυπάμε για περίπου 15 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ελαφρώς λαδωμένο μπολ και αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα. Μεταφέρουμε το ζυμάρι σε αλευρωμένη επιφάνεια και με πλάστη ανοίγουμε σε ένα σχετικά χοντρό φύλλο ενός εκατοστού. Με ένα μικρό στρογγυλό τσέρκι (8-10 εκ.) κόβουμε τη ζύμη και μεταφέρουμε τα ζυμαράκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά να φουσκώσουν. Σε κατσαρόλα ή wokβράζουμε νερό και τοποθετούμε από πάνω τον ατμομάγειρα babooστρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Παίρνουμε τα ζυμαράκια τα διπλώνουμε στη μέση και τα τοποθετούμε στο αντικολλητικό χαρτί. Τα αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε για τα υπόλοιπα.

Για το ψαρονέφρι

Βγάζουμε το ψαρονέφρι από το ψυγείο και τις αφήνουμε 1-2 ώρες σε θερμοκασία δωματίου. Αλατοπιπερώνουμε το ψαρονέφρι και σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και μόλις κάψουν προσθέτουμε το θυμάρι, το σκόρδο και μία μία τις μπριζόλες.Ψήνουμε καλά το ψαρονέφρι από όλες τις πλευρές και τις πλάγιες μέχρι να πάρει χρώμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 22 λεπτά. Αφήνουμε σε ξύλο κοπής για 10 λεπτά να ξεκουραστεί. Αν δεν επιθυμούμε medium ψήσιμο και θέλουμε το ψαρονέφρι μας πιο καλοψημένο αφήνουμε 5-10 λεπτά για έξτρα ψήσιμο στο φούρνο.

 

Για το σερβίρισμα

Ψιλοκόβουμε το ψαρονέφρι και το ανακατεύουμε με τη σάλτσα bbq. Γεμίζουμε τα bunsμε το ψαρονέφρι, προσθέτουμε τις πιπεριές και γαρνίρουμε με μαϊντανό φρέσκο κρεμμυδάκι και μαύρο σουσάμι.

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά bun

Ενέργεια: 298 kcal

Υδατάνθρακες: 22.5 γρ.

Πρωτεΐνη: 21.2 γρ.

Λιπαρά: 11.1 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 4.6 γρ.

Φυτικές Ίνες: 2 γρ.