ΜΠΑΡΕΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΣΥΚΟ

Μπαρες αμυγδαλου με συκο

Υλικά για 4 μεγάλες μπάρες (8 μερίδες)

Για τη ζύμη
50 γρ. αλευρι αμυγδάλου
50 γρ. αλευρι βρώμης
30 γρ. μέλι
30 γρ. βουτυρο αμυγδάλου

Για τη γέμιση
8 συκα

 

Εκτέλεση

Πλένουμε τα σύκα καλά και τα ψιλοκόβουμε με τη φλούδα. Σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και μόλις αποκτήσουν την σύσταση μαρμελάδας, αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

Χτυπάμε όλα τα υλικά της ζύμης σε πολυκοπτικό μηχάνημα.
Τοποθετούμε τα 3/4 σε μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και την πατάμε καλά με τα δάχτυλά για να δημιουργήσουμε μια βάση.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά. Αφαιρούμε, απλώνουμε τα λιωμένα σύκα, τρίβουμε από πάνω τη ζύμη που περίσσεψε και επαναφέρουμε στο φούρνο στους 170 για περίπου 15 λεπτά ακόμα η μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το crumble. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε 4 (ή 8) μακρόστενα κομμάτια.

 

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/8 συνταγής)

Ενέργεια: 168 kcal

Υδατάνθρακες: 20.8 γρ.

Πρωτεΐνη: 3.9 γρ.

Λιπαρά: 8.6 γρ.

Φυτικές Ίνες: 1.6 γρ.