ΣΟΥΠΑ ΜΕ KALE

Σούπα με kale (GF, LF, V)

 

Υλικά για 4 μερίδες:

3 κούπες kale

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 μέτριες πατάτες (150 γρ. η μία) τεμαχισμένες

1 πράσο κομμένο σε ροδέλες

3½ κούπες ζωμό λαχανικών

1 κ.σ. ελαιόλαδο

½ κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου

2 κ.σ. κρουτόν

2 κ.σ. κολοκυθόσπορο

αλάτι & πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για 5 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο, τις πατάτες, το πράσο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά. Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30 λεπτά. Προσθέτουμε το kale, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Με ραβδομίξερ χειρός πολτοποιούμε τα λαχανικά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών μέχρι η σούπα να αποκτήσει την επιθυμητή βελουτέ σύσταση. Γαρνίρουμε με κρουτόν και κολοκυθόσπορο.

 

Ανά μερίδα (1/4 συνταγής)

Ενέργεια: 175  kcal

Υδατάνθρακες: 29,2 γρ.

Πρωτεΐνη: 4,9 γρ.

Λιπαρά: 5,4 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 0,8 γρ.

Φυτικές Ίνες: 4,2 γρ.