ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΡΕΒΙΘΙΑ

Σαλατα με κινοα και ρεβίθια

Υλικά για 2 άτομα:

Για τη σαλάτα

1½ κούπα βρασμένη κινόα

2/3 κούπας βρασμένα ρεβίθια

2 κ.σ. σταφίδες

½ πιπεριά Φλωρίνης ψητή ψιλοκομμένη (σε βάζο)

1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι & πιπέρι

 

Για τη σάλτσα

3 κ.σ. ταχίνι

50 mlνερό

χυμό από ½ λεμόνι

1 κ.σ. μέλι

 

Εκτέλεση:

Για τη σάλτσα

Με ραβδομίξερ χειρός χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Για τη σαλάτα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κινόα με τα ρεβίθια, τις σταφίδες, την πιπεριά και αλατοπιπερώνουμε. Χωρίζουμε σε δύο πιάτα και γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό και σάλτσα με ταχίνι.

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/2 συνταγής)

Ενέργεια: 354 kcal

Υδατάνθρακες: 34.5 γρ.

Πρωτεΐνη: 16.2 γρ.

Λιπαρά: 17.1 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 5.1 γρ.

Φυτικές Ίνες: 4 γρ.