ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ

ταρτακια με βατόμουρα

Υλικά για 8 ταρτάκια:

100 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως

100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

45 γρ. βούτυρο αμυγδάλου

1 μεγάλο αυγό 

70 mlνερό

1 πρέζα αλάτι

Υλικά για τη γέμιση:

2 κούπες φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα

2 κ.σ. μέλι

 

Εκτέλεση:

Για τα ταρτάκια

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια, το αλάτι και ρίχνουμε το βούτυρο αμυγδάλου. Με τα χέρια μας τρίβουμε το αλεύρι και το βούτυρο μαζί μέχρι να διαλυθεί τελείως το βούτυρο και το μείγμα να πάρει τη μορφή υγρής άμμου. Προσθέτουμε το αυγό και το νερό και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Πλάθουμε καλά μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, την τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο. Αφαιρούμε τη ζύμη από το ψυγείο, την ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο με πάχος περίπου 0,5 εκατοστό και χωρίζουμε σε 8 ταρτάκια ότι σχήματος επιθυμούμε.

 

Για τη γέμιση

Ανακατεύουμε τα βατόμουρα με το μέλι. Γεμίζουμε τα ταρτάκια με τα βατόμουρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Προαιρετικά γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη.

 

Ανά ταρτάκι

Ενέργεια: 193 kcal

Υδατάνθρακες: 30.1 γρ.

Πρωτεΐνη: 6.6 γρ.

Λιπαρά: 6.4 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 2 γρ.

Φυτικές Ίνες: 4.1 γρ.