DONUTS ΜΕ BLUEBERRIES ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ

donuts με blueberries και παπαρουνόσπορο

Υλικά για 14 donuts
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%

150 γρ. ζάχαρη

2 αυγά

60 γρ. ελαφρύ βούτυρο (χαμηλών λιπαρών) σε θερμοκρασία δωματίου

2/3 κούπας blueberries

4 κ.σ. παπαρουνόσπορο

1 κ.σ. bakingpowder

¼ κ.γ. μαγειρική σόδα

ξύσμα από 1 λεμόνι

λίγο αλάτι

 Θήκες σιλικόνης για donuts

 

Εκτέλεση
Σε μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ενσωματώνουμε απαλά με μία μαρίζ. Σε διαφορετικό μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το
baking, τη σόδα και το αλάτι. Ρίχνουμε σταδιακά τα στερεά μέσα στα υγρά και ανακατεύουμε απαλά εκτός μίξερ με μία μαρίζ, προσθέτοντας τα blueberries και τον παπαρουνόσπορο. Προσέχουμε να μην ανακατέψουμε πολύ. Ρίχνουμε το μείγμα σε κορνέ και γεμίζουμε τις θήκες σιλικόνης για donuts. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 15 λεπτά.

 

Διατροφικές πληροφορίες μερίδα (1/14 συνταγής)
Ενέργεια: 145
kcal
Υδατάνθρακες: 26 γρ.
Πρωτεΐνη: 3.7 γρ.
Λιπαρά: 3.6 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 3.2 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1.1 γρ.