ΚΑΡΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ

καρυ κοτοπουλου με γάλα καρύδας

 

Υλικά για 2 άτομα:

Για το κοτόπουλο

2 μεγάλα καλαμάκια κοτόπουλου από στήθος (ή 120 γρ. φιλετο από στήθος κοτόπουλου)

1 πράσινη πιπεριά σε φέτες

1 κόκκινη πιπεριά σε φέτες

150 ml γάλα καρύδας light

1 κ.γ. σκόνη κάρυ

1/8 κ.γ. σκόνη τσίλι

1 κ.σ. λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο

αλάτι & πιπέρι

Για το ρύζι

½ κούπα ρύζι basmati

½ κ.γ. σκόνη αποξηραμένου ζωμού λαχανικών

 

Εκτέλεση:

Για τα καλαμάκια κοτόπουλου

Σε αντικολλητικό τηγάνι ή wokζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και θωρακίζουμε τα καλαμάκια κοτόπουλου από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

Για το ρύζι

Σε κατσαρολάκι βράζουμε 1 κούπα νερό με τη σκόνη, ρίχνουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

 

 

 

 

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/2 συνταγής)

Ενέργεια: 348 kcal

Υδατάνθρακες: 35.5 γρ.

Πρωτεΐνη: 27.2 γρ.

Λιπαρά: 11.5 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 7.9 γρ.

Φυτικές Ίνες: 1.4γρ.