ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟΥ

Καλαμακια κοτοπουλου με σάλτσα κόλιανδρου

Υλικά για 4 άτομα (8 καλαμακια κοτοπουλου ):

Για τα καλαμάκια

600 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου

80 γρ. μουστάρδα με μέλι

1 κ.σ. μείγμα μυρωδικών για κοτόπουλο

αλάτι & πιπέρι

Για τη σάλτσα κόλιανδρου

50 mlελαιόλαδο

χυμό από 1 lime

2 κούπες φύλλα φρέσκου κόλιανδρου

1 κ.σ. μουστάρδα τύπου Dijon

1 κ.σ. μέλι

αλάτι & πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Για τα καλαμάκια κοτόπουλου

Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε τεμάχια περίπου 2 εκατοστών και τα αλείφουμε με τη μουστάρδα, το μείγμα μπαχαρικών, αλάτι και πιπέρι. Αν έχουμε χρόνο αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για λίγες ώρες. Περνάμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε καλαμάκια για σουβλάκια και ψήνουμε σε ψηστιέρα ή γκριλιέρα για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά (συνολικά 25 λεπτά).

 

Για τη σάλτσα κόλιανδρου

Σε πολυκοπτικό μηχάνημα ή με ραβδομίξερ χειρός χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να πάρουμε ένα παχύρευστο μείγμα.

Πλαισιώνουμε τα καλαμάκια με σαλάτα της αρεσκείας μας και γαρνίρουμε με τη σάλτσα κόλιανδρου.

 

 

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)

Ενέργεια: 298 kcal

Υδατάνθρακες: 5.5 γρ.

Πρωτεΐνη: 35.2 γρ.

Λιπαρά: 14.5 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 2.9 γρ.

Φυτικές Ίνες: 1.7 γρ.