ΕβΛΟΓΗΜΕΝΕΣ QUESADILLAS

ΕβΛΟΓΗΜΕΝΕΣ Quesadillas

 

Yλικά για 2 μερίδες:

100 γρ. ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο σε φετάκια

4 πίτες τορτίγια

1 κόκκινη πιπεριά κομμένες σε λωρίδες

1 κίτρινη πιπεριά κομμένες σε λωρίδες

2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

½ γλυκοπατάτα σε φλοίδες (με peeler)

½ αβοκάντο

100 γρ. καλαμπόκι βραστό (ή κονσέρβας)

100 γρ. φασόλια κόκκινα βραστά (ή κονσέρβας)

½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα

½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα

½ κ.γ. σκόνη ζωμού λαχανικών

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. φυτικό τυρί κρέμα

πικάντικη σάλτσα

αλάτι & πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό ρίχνουμε τις φλοίδες γλυκοπατάτας και τις αφήνουμε για 10-15 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι και την πιπεριά και μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε την πάπρικα, την καπνιστή πάπρικα και τη σκόνη ζωμού. Αφήνουμε να καραμελώσουν και να ψηθούν τα λαχανικά για 10 λεπτά. Παίρνουμε τις 2 πίτες και τις γεμίζουμε με τα ψημένα λαχανικά (κρεμμύδια και πιπεριές), τις γλυκοπατάτες, το καλαμπόκι, τα φασόλια, το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ αφήνοντας ακάλυπτη την περιφέρεια. Αλείφουμε με τυρί κρέμα τις περιφέρειες από τις 2 τορτίγιες και χρησιμοποιούμε σαν καπάκι τις άλλες 2 τορτίγιες κολλώντας τις περιφέρειες τους σχηματίζοντας τις quesadillas. Σε αντικολλητικό τηγάνι ή wok ψήνουμε τις quesadillas σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Κόβουμε τις quesadillas  σε τέσσερα κομμάτια, προσθέτουμε το αβοκάντο σε φέτες και γαρνίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο και με πικάντικη σάλτσα της αρεσκείας μας.

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (½ συνταγής)

Ενέργεια: 398 kcal

Υδατάνθρακες: 41.4 γρ.

Πρωτεΐνη: 27.1 γρ.

Λιπαρά: 12.4 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 4.6 γρ.

Φυτικές Ίνες: 4.8 γρ.