ΕβΛΟΓΗΜΕΝΗ ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ

ΕβΛΟΓΗΜΕΝΗ κρεμμυδoσουπα

 

Μερίδες Συνταγής: 8

 

Υλικά:

1100 γρ. ξερά κρεμμύδια σε ροδέλες

150 ml κρασί Porto (ή άλλο γλυκό κρασί)

900 ml ζωμό λαχανικών

2 κ.σ. μέλι (ή σιρόπι αγαύης για vegan)

¼ κ.γ. φρέσκο ή αποξηραμένο θυμάρι

2 κ.σ. σάλτσα σόγιας

2 φύλλα δάφνης

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι & πιπέρι

 

Για σερβίρισμα:

8 φέτες ψωμί

100 γρ. κίτρινο ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο τριμμένο

 

 

Εκτέλεση:

  • Σε βαθιά αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι για 5 λεπτά, προσθέτουμε το μέλι, το σκόρδο, το θυμάρι, πιπέρι και καραμελώνουμε σε χαμηλή φωτιά για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα κρεμμύδια.
  • Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε για μερικά λεπτά σε υψηλή φωτιά μεχρι να εξατμιστεί.
  • Ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας και το ζωμό λαχανικών, τα φύλλα δάφνης, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν με σκεπασμένο καπάκι για 40 περίπου λεπτά.
  •  Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και σερβίρουμε την κρεμμυδοσουπα σε πυρίμαχα σκεύη και προσθέτουμε από πάνω 1 φέτα ψωμί από μπαγκέτα, σκεπάζουμε με τριμμένο κίτρινο ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.

 

 

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/8 συνταγής):

Ενέργεια: 243 kcal

Υδατάνθρακες: 34.5 γρ.

Πρωτεΐνη: 10.5 γρ.

Λιπαρά: 9.8 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 2.1 γρ.

Φυτικές Ίνες: 3.1 γρ.