VEGAN ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΜΕ ΓΥΡΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΟΥ

Vegan σουβλακι με γύρο μανιταριού

 

Υλικά για 4 μερίδες

4 πίτες ολικής αλέσεως για σουβλάκι

400 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο (ή άλλα φρέσκα μανιτάρια)

10 ντοματίνια

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα

½ κ.γ. σκόνη σκόρδου

½ κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι

½ κ.γ. σκόνυ κάρυ

1 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι)

Αλάτι & πιπέρι

Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Για τη σάλτσα

200 γρ. γιαούρτι σόγιας

50 γρ. μουστάρδα

¼ κ.γ. κύμινο

 

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα μανιτάρια τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το θυμάρι, το σκόρδο, την γλυκιά και καπνιστή πάπρικα, το κάρυ, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Σε αντικολλητικό τηγάνι ή σε σχάρα ψήνουμε τις πίτες ολικής αλέσεως. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και σερβίρουμε σε μπολ. Τυλίγουμε τις πίτες, αλείφοντας με τη σάλτσα γιαουρτιού και προσθέτοντας το γύρο από τα μανιτάρια, ντοματίνια, έξτρα πάπρικα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά σουβλακι

Ενέργεια: 298 kcal

Υδατάνθρακες: 50.5 γρ.

Πρωτεΐνη: 10.2 γρ.

Λιπαρά: 9.1 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 4.6 γρ.

Φυτικές Ίνες: 2.7 γρ.