ΕβΛΟΓΗΜΕΝΑ MUFFINS

ΕβΛΟΓΗΜΕΝΑ muffins

 

Υλικά (για 12 muffins):

300 γρ. γλυκοπατάτα καθαρισμένη και περασμένη στο χοντρό τρίφτη

140 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 “αυγά” λιναρόσπορου (3 κ.σ. λιναρόσπορο κοπανιστό με 7½ κ.σ. νερό)

100 γρ. ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο τριμμένο

2 κ.σ. κολοκυθόσπορο

1 κ.γ. baking powder

½ κ.γ. σκόνη τσίλι

αλάτι & πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την τριμμένη γλυκοπατάτα, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το τσίλι. Προσθέτουμε τα αυγά λιναρόσπορου, το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ και ανακατεύουμε καλά. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε το μείγμα των στερεών στο μείγμα των υγρών και ανακατεύουμε καλά. Χωρίζουμε ισόποσα το μείγμα σε 12 φορμάκια για κέικ και γαρνίρουμε με κολοκυθόσπορο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 45 λεπτά ή έως ότου τρυπώντας με οδοντογλυφίδα ένα muffin αυτή βγει στεγνή.

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά muffin

Ενέργεια: 123 kcal

Υδατάνθρακες: 17.1 γρ.

Πρωτεΐνη: 4.1 γρ.

Λιπαρά: 4,7 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 2.5 γρ.

Φυτικές Ίνες: 2.3 γρ.