ΕβΛΟΓΗΜΕΝΗ ΓΕΜΙΣΤΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

ΕβΛΟΓΗΜΕΝΗ γεμιστή κολοκυθα

 

ΕβΛΟΓΗΜΕΝΗ  γιορτινή γεμιστή κολοκυθα

Yλικά για 2 μερίδες:

1 μικρή κολοκύθα

100 γρ. ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ τυρί νηστίσιμο ψιλοκομμένο

½ κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού (προαιρετικά)

λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι

αλάτι & πιπέρι

 

Εκτέλεση

Ανοίγουμε μια κολοκύθα κόβωντας το ένα μερος ώστε να χρησιμοποιηθεί σαν καπάκι. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τη μέση, σκεπάζουμε την κολοκύθα με το καπάκι της με αλουμινόχαρτο και σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο, σκαλίζουμε το εσωτερικό της κολοκύθας με ένα μαχαιράκι,  προσθέτουμε στη φωλιά και το εσωτερικό από το καπάκι, ρίχνουμε το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ, τη σκόνη κρεμμυδιού, λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και ξαναβάζουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά χωρίς το αλουμινόχαρτο. Αφαιρούμε από το φούρνο, γαρνίρουμε με φρέσκο θυμάρι και πιπέρι και καταναλώνουμε ζεστή.

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (½ συνταγής)

Ενέργεια: 245 kcal

Υδατάνθρακες: 15.9 γρ.

Πρωτεΐνη: 9.1 γρ.

Λιπαρά: 17.1 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 6.8 γρ.

Φυτικές Ίνες: 4 γρ.