ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ ΠΕΪΝΙΡΛΙ

ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ πεϊνιρλι

Υλικά για τη ζύμη (για 6 πεϊνιρλι):

3½ κούπες αλεύρι γ.ο.χ.

320 ml χλιαρό νερό (50-55 βαθμούς)

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1 κ.σ. ζάχαρη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 πρέζα αλάτι

 

Για το πεϊνιρλί

300 γρ. ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο σε φέτες

10-14 ντοματίνια σε φετάκια

 

Εκτέλεση:

Για τη ζύμη

Βάζουμε το χλιαρό νερό σε ένα μπολ και ρίχνουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη. Αφήνουμε στην άκρη για περίπου 15 λεπτά μέχρι να αφρίσει. Σέ άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τέλος ρίχνουμε το μείγμα με τη μαγιά. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας για αρκετή ώρα μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και μαλακή. Αλείφουμε ελαφρώς ένα γυάλινο μπολ με ελαιόλαδο, βάζουμε μέσα τη μπάλα της ζύμης, σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε να ανέβει σε ζεστό μέρος για 1-2 ώρες ή έως ότου διπλασιαστεί. Όταν το ζυμάρι ανέβει, το βγάζουμε από το μπολ και σε αλευρωμένη επιφάνεια το χωρίζουμε σε 6 μπαλάκια. Το ανοίγουμε σε γόνδολες στο σχήμα που εχει το πεϊνιρλί και τα βάζουμε σε ταψάκια στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί.

 

Για τα πεϊνιρλί

Σε κάθε πεϊνιρλί βάζουμε περίπου 50 γρ. ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ σε φέτες, τα ντοματίνια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά πεϊνιρλί (1/6 συνταγής)

Ενέργεια: 371 kcal

Υδατάνθρακες: 49.1 γρ.

Πρωτεΐνη: 10.2 γρ.

Λιπαρά: 14.1 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 8.1 γρ.

Φυτικές Ίνες: 2.8 γρ.