Κοφινακι Βαλμα με cranberries, pecans & μυρωδικά
Yλικά για 12-16 μπαλάκια:
300 γρ. γίδινο τυρί κοφινάκι Βαλμά
40 γρ. pecans (ή καρύδια)
50 γρ. cranberries ψιλοκομμένα
2 κ.σ. μέλι
1 κούπα μυρωδικά (άνηθο, μαϊντανό & σχοινόπρασο)
Εκτέλεση
Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε τα pecans, τα καραμελώνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με 1 κ.σ. μέλι για περίπου 10 λεπτά και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Ψιλοκόβουμε τα cranberries και τα μυρωδικά. Σε τέσσερα μπολ βάζουμε 1) τα καραμελωμένα pecans, 2) τα μυρωδικά, 3) τα cranberries και 4) μείγμα όλων των παραπάνω. Αφαιρούμε το κοφινάκι Βαλμά με μαχαίρι για να μην επιμολύνουμε την άλμη, στραγγίζουμε πολύ καλά από το νερό του, το τρίβουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε 1 κ.σ. μέλι και με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή με τα χέρια μας ανακατεύουμε και πλάθουμε περίπου 15 μπαλάκια. Ρολάρουμε τα μπαλάκια στα μπολ με το μείγμα φρούτου, καρπών και μυρωδικών, μέχρι να καλυφθεί πλήρως η επιφάνεια τους. Καταναλώνουμε σαν ενδιάμεσο, σαν πρώτο πιάτο, σα συνοδευτικό ή προσθέτουμε σε σαλάτες.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μπαλάκι
Ενέργεια: 63 kcal
Υδατάνθρακες: 4 γρ.
Πρωτεΐνη: 2 γρ.
Λιπαρά: 4.4 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 2.9 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0.9 γρ.