VEGAN GINGERBREAD COOKIES

Vegan gingerbread cookies

Υλικά για 16 μπισκότα

170 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

30 γρ. βούτυρο αμυγδάλου (ή λαδι καρύδας ή σπορέλαιο)

1 ¨αυγό¨ λιναρόσπορου (1 κ.σ. λιναρόσπορο με 2½ κ.σ. νερό)

60 ml μελάσα

2 κ.σ. στέβια σε σκόνη

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1/4 κ.γ. γαρύφαλο τριμμένο

1 κ.γ. corn flour

1/2 κ. γ. Baking powder

1/2 κ. γ. σκόνη ginger

1/2 κ. γ. κανέλα

1/4 κ. γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

λίγο αλάτι

προαιρετικά λίγη άχνη ζάχαρη (6 κ.σ. άχνη ζάχαρη με 2 κ.σ. γάλα αμυγδάλου) για γαρνίρισμα

 

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα στερεά (αλεύρι, corn flour, στέβια, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλο, κανέλα, baking, αλάτι, ginger) και σε ξεχωριστό μπολ αναμειγνύουμε το βούτυρο αμυγδάλου, με το αυό λιναρόσπορου, τη μελάσα και τη βανίλια. Ρίχνουμε τα υγρά μέσα στα στερεά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Στρώνουμε 1 ή 2 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί. Ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμη σε πάχος 3 χιλιοστά ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και με κουπάτ της αρεσκείας μας κόβουμε μπισκότα. Μεταφέρουμε στα ταψιά και ψήνουμε σε προθερμσμένο φούρνο στους 165 βαθμούς για 8-10 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος των μπισκότων. Όταν τα βγάζουμε είναι λίγο μαλακά γι αυτό τα αφήνουμε για λίγα λεπτά στην άκρη για να κρυώσουν και να γίνουν τραγανά.

Για το γλάσο ανακατεύουμε την άχνη, το φυτικό γάλα και προαιρετικά εκχύλισμα βανίλιας. Μεταφέρουμε το γλάσο σε κορνέ και γαρνίρουμε τα μπισκότα μας.

 

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά μπισκότο (1/16 συνταγής)

Ενέργεια: 67 kcal

Υδατάνθρακες: 8 γρ.

Πρωτεΐνη: 2.2 γρ.

Λιπαρά: 3.1 γρ.

Φυτικές Ίνες: 0.7 γρ.