ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΓΙΓΑΝΤΕΣ

Βελουτε Σουπα από γιγαντες

 

Μερίδες Συνταγής: 4

Υλικά:
2½ κούπες γίγαντες βρασμένοι και σουρωμένοι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κούπες ζωμό λαχανικών
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. σκόνη κάρυ
2 κ.γ. κουρκουμά
6 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
αλάτι & πιπέρι

 

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο, τον κουρκουμά, 4 κλωναράκια δενδρολίβανο, το κάρυ και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τους γίγαντες. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, πιπέρι, λίγο αλάτι και χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνοντας για 35 λεπτά να σιγοβράσουν για να αναμειχθούν οι γεύσεις. Αφαιρούμε τα κλωναράκια δενδρολίβανου και με ραβδομίξερ χειρός πολτοποιούμε το μείγμα μέχρι να πάρουμε σούπα με βελουτέ σύσταση. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο έξτρα ζωμό. Γαρνίρουμε με έξτρα δενδρολίβανο και φρέσκο τριμμένο πιπέρι.

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής):
Ενέργεια: 230 kcal
Υδατάνθρακες: 31.3 γρ.
Πρωτεΐνη: 15.2 γρ.
Λιπαρά: 4.4 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 1.3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4.1 γρ.