ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Τρουφάκια αβοκάντο

Υλικά για 20:

  • 1 ώριμο μέτριο αβοκάντο
  • 100 γρ. μαύρη κουβερτούρα
  • 30 γρ. σκόνη άγλυκου κακάο

 

 

Εκτέλεση:

  • Καθαρίζουμε το αβοκάντο, αφαιρούμε το κουκούτσι του και σε πολυκοπτικό το αλέθουμε μέχρι να πάρουμε μία πάστα.
  • Σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικρκυμμάτων λιώνουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε την κουβερτούρα με την πάστα αβοκάντο μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Σκεπάζουμε το μείγμα και βάζουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά ή μέχρι να σφύξει.
  • Πλάθουμε περίπου 20 μικρά τρουφάκια.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κακάο και περνάμε τα τρουφάκια γυρίζοντας τα με τα δάχτυλα μας μέχρι να καλυφθούν πλήρως με κακάο.
  • Αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

 

 

Ανά τρουφάκι

Ενέργεια: 41 kcal

Υδατάνθρακες: 2.1 γρ.

Πρωτεΐνη: 0.7 γρ.

Λιπαρά: 3.7 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 1.4 γρ.

Φυτικές Ίνες: 0.9 γρ.