ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ

κολοκυθοσουπα

 

Υλικά για 6 μερίδες:

1 μικρή κολοκύθα

2μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

4 κούπες ζωμό λαχανικών

3 κ.σ. κολοκυθόσπορο

1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι

1 κ.γ. σκόνυ καρυ

1 κ.σ. κουρκουμά

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Καθαρίζουμε την κολοκύθα, την κόβουμε σε κομμάτια των 4 εκ. και τη βάζουμε σε ένα ταψί προσθέτοντας 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το θυμάρι, 1 κούπα ζωμό, το κάρυ, τον κουρκουμα και πιπέρι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά ανακατεύοντας 2-3 φορές ενδιάμεσα.
  • Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, λάτι και πιπέρι για 7-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
  • Προσθέτουμε την ψημένη κολοκύθα με τα υγρά που έχουν μείνει στο ταψί, τον υπόλοιπο ζωμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  • Σιγοβράζουμε για λίγα ακόμα λεπτά και πολτοποιούμε με ραβδομίξερ χειρός μέχρι να αποκτήσει η σούπα μας βελουτέ σύσταση (αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμα ζωμό.
  • Σερβίρουμε και γαρνίρουμε έξτρα ψητή κολοκύθα, θυμάρι και κολοκυθόσπορο

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)

Ενέργεια: 231 kcal

Υδατάνθρακες: 29 γρ.

Πρωτεΐνη: 8,1 γρ.

Λιπαρά: 5,3 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 1,8 γρ.

Φυτικές Ίνες: 4,1 γρ.