Λαχανακια με κάστανα και σταφίδες
Υλικά για 2 μερίδες:
450 γρ. λαχανακια Βρυξελλών φρέσκα ή κατεψυγμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
30 γρ. σταφίδες
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
100 ml ζωμό λαχανικών
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε κατσαρολάκι ζεματίζουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών σε βραστό νερό για 5 λεπτά, σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσει προσθέτουμε, τα λαχανάκια, το μέλι, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Ρίχνουμε τις σταφίδες και τα κάστανα, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε ταψάκι ή άλλο πυρίμαχο σκεύος, προσθέτοντας και το ζωμό λαχανικών. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Ανά μερίδα (1/2 συνταγής)
Ενέργεια: 279 kcal
Υδατάνθρακες: 33.5 γρ.
Πρωτεΐνη: 10.9 γρ.
Λιπαρά: 17.4 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 2.9 γρ.