ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΙΝΟΑ

Σοκολατένια κινοα (GF, LF, V)

 

Yλικά για 1 μερίδα:

100 γρ. βρασμένη λευκή κινόοα

2 κ.γ. σκόνη άγλυκου κακάο

70 ml γάλα αμυγδάλου (ή άλλο φυτικό)

1 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου (ή μέλι)

λίγο ξύσμα μαύρης σοκολάτας και 2 κ.σ. μούρα ή μπανάνα (προαιρετικά για γαρνίρισμα)

1 πρέζα αλάτι

 

 

Εκτέλεση

Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου, το κακάο, την κινόα, λίγο αλάτι και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε διαρκώς για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρουμε ένα παχύρευστο μείγμα. Μεταφέρουμε σε μπολάκι ή ποτήρι και γαρνίρουμε με μαύρη σοκολάτα και μούρα ή μπανάνα.

 

 

Ανά μερίδα (1/2 συνταγής)

Ενέργεια: 157  kcal

Υδατάνθρακες: 26 γρ.

Πρωτεΐνη: 3,6 γρ.

Λιπαρά: 3,6 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 2 γρ.

Φυτικές Ίνες: 3,8 γρ.

 

Πλούσια σε  σίδηρο, φυτικές ίνες, Vit E, κάλιο & φώσφοροΚΙ