Σοκολατένια κινοα (GF, LF, V)
Yλικά για 1 μερίδα:
100 γρ. βρασμένη λευκή κινόοα
2 κ.γ. σκόνη άγλυκου κακάο
70 ml γάλα αμυγδάλου (ή άλλο φυτικό)
1 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου (ή μέλι)
λίγο ξύσμα μαύρης σοκολάτας και 2 κ.σ. μούρα ή μπανάνα (προαιρετικά για γαρνίρισμα)
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου, το κακάο, την κινόα, λίγο αλάτι και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε διαρκώς για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρουμε ένα παχύρευστο μείγμα. Μεταφέρουμε σε μπολάκι ή ποτήρι και γαρνίρουμε με μαύρη σοκολάτα και μούρα ή μπανάνα.
Ανά μερίδα (1/2 συνταγής)
Ενέργεια: 157 kcal
Υδατάνθρακες: 26 γρ.
Πρωτεΐνη: 3,6 γρ.
Λιπαρά: 3,6 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 2 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3,8 γρ.
Πλούσια σε σίδηρο, φυτικές ίνες, Vit E, κάλιο & φώσφοροΚΙ