ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ

Σπαγγέτι με σαρδελες

 

Υλικά για 4 άτομα:

250 γρ. σαρδελες φιλεταρισμένες ψιλοκομμένες

300 γρ. σπαγγέτι

20 ντοματίνια κομμένα στη μέση

1 ξερο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

12 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι σε ροδέλες

10 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

3 κ.σ. κάπαρη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 χούφτες φρέσκια ρίγανη (ή και θυμάρι)

αλάτι & πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο με το κρεμμύδι, τις σαρδέλες, τα ντοματίνια, τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές αλάτι και πιπέρι για δέκα λεπτά.
  • Ρίχνουμε και την κάπαρη και ανακατεύουμε.
  • Αναμειγνύουμε τη σάλτσα με τις σαρδέλες με τα μακαρόνια, το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1 κ.σ.) και γαρνίρουμε με φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι.

 

Ανά μερίδα (1/4 συνταγής)

Ενέργεια: 402 kcal

Υδατάνθρακες: 56,5 γρ.

Πρωτεΐνη: 26 γρ.

Λιπαρά: 10,1 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 2,9 γρ.

Φυτικές Ίνες: 3,1 γρ.