Σπαγγέτι με σαρδελες
Υλικά για 4 άτομα:
250 γρ. σαρδελες φιλεταρισμένες ψιλοκομμένες
300 γρ. σπαγγέτι
20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 ξερο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
12 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι σε ροδέλες
10 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
3 κ.σ. κάπαρη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 χούφτες φρέσκια ρίγανη (ή και θυμάρι)
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο με το κρεμμύδι, τις σαρδέλες, τα ντοματίνια, τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές αλάτι και πιπέρι για δέκα λεπτά.
- Ρίχνουμε και την κάπαρη και ανακατεύουμε.
- Αναμειγνύουμε τη σάλτσα με τις σαρδέλες με τα μακαρόνια, το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1 κ.σ.) και γαρνίρουμε με φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι.
Ανά μερίδα (1/4 συνταγής)
Ενέργεια: 402 kcal
Υδατάνθρακες: 56,5 γρ.
Πρωτεΐνη: 26 γρ.
Λιπαρά: 10,1 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 2,9 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3,1 γρ.